Budget grafmonumenten

Een van de eerste vragen die vaak worden gesteld bij houten monumenten zijn: “wat kost het?” en “is het duur? Om deze reden zijn wij gestart met Budget grafmonumenten. Een monument voor een kleine prijs. Wilt u liever een volledig monument? Kijk dan eens op onze website teakmonumenten.nl.

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van houten grafmonumenten. We zijn gestart in 2003 en hebben inmiddels veel ervaring opgebouwd. Foto’s van de monumenten kunt u bekijken in de fotogalerij! Als u een kleiner budget ter beschikking heeft, dan bieden we graag alternatieven. U kunt denken aan het bestellen van een los monument zonder frame. Dit kan eventueel door uzelf geplaatst worden. Ook een los frame zonder kopstuk waar u dan zelf een invulling aan kan geven behoren tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Plaatsen budget grafmonument

Bij de bestelling van een volledig monument zit het plaatsen bij de prijs inbegrepen. In dit geval is het zelf plaatsen niet aan te raden. Voor een budget grafmonument bieden wij echter wel de mogelijkheid om dit zelf te doen. Het bestelde monument wordt dan afgehaald bij ons in Zevenaar. Dit is een manier om op de kosten te besparen. Wij geven uiteraard wel uitleg, maar enige handigheid is dan wel vereist.

Onderhoud

Het onderhoud van een houten grafmonument is zeer eenvoudig. De houthandel geeft bij teakhout een levensduur aan tot meer dan 25 jaar! Het onderhoud gaat dus alleen om het uiterlijk. Wij adviseren om het hout onbehandeld te laten. Het teakhout zal dan in de loop van de tijd lichtgrijs worden. Als het hout af en toe wordt schoongemaakt en licht wordt opgeschuurd (dat kan al met een schuursponsje) dan wordt het mooi egaal grijs. Hoe vaker dit wordt gedaan hoe mooier het resultaat.

Wij hebben in het verleden diverse monumenten in de olie gezet. Er staan ook veel voorbeelden op de website. Echter de laatste jaren heeft het toch te veel klachten opgeleverd. Wij zijn helemaal gestopt met het behandelen van het hout. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

De klant is echter altijd zélf verantwoordelijk voor het onderhoud! Natuurlijk adviseren en begeleiden wij u bij het onderhoud. Indien gewenst kunnen we samen de eerste onderhoudsbeurt(en) doen.

Vergunning

Op veel begraafplaatsen is voor het aanbrengen van grafbedekking een vergunning vereist. Wij kunnen dit tegen een meerprijs voor u regelen bij de desbetreffende gemeente of beheerder. Het gaat dan meestal om een aanvraagformulier, maar er worden ook vaak diverse tekeningen van het monument gevraagd. De kosten variëren enorm, en het is altijd goedkoper dit zelf te regelen. U kunt altijd van te voren naar de gemeente bellen en de kosten opvragen.